Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Virtuvės šefės Aldona Gečienė ir Honorata Lyndo: Antienos krūtinėlės užkandžio receptas

2023-09-29
Pasidalink receptu

Virtuvės šefės Aldona Gečienė ir Honorata Lyndo

Antienos krūtinėlės užkandis su fetos sūrio espuma, morkų geliu, anyžinėmis slyvomis ir morkų žalumos aliejumi

Antienos krūtinėlė

  • Antienos krūtinėlės marinuotos po 170 g 15-20 vnt.
  • Antienos krūtinėlę apkepti ir atvėsinti. Iš antienos krūtinėlės odos pagaminti traškius spirgučius.

Fetos sūrio espuma

  • 250 g Fetos sūrio kubelių serume
  • 250 ml Pieno 3,2%
  • 100 g Fetos sūrio serumo
  • 400 g Graikiško jogurto
  • 35 g Sosa cold proespumos
  • 4 g Druskos
  • Juodųjų Tellicherry pipirų

Viską sukuteriuoti, perkošti per sietelį. Supilti į sifoną ir suleisti 2 creama kapsules.

Slyvos sous vide

  • 1 kg Slyvų raudonų
  • 50-100 g Cukraus
  • 5 vnt. Žvaigždinio anyžiaus

Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Sudėti į vakuuminį maišelį su prieskoniais ir užvakumuoti. Cirkuliuoti 75 C temperatūroje apie 20 min.

Morkų gelis

  • 300 g Morkų sulčių (Biotta“)
  • 100 g Apelsinų sulčių
  • 10 g Imbiero šaknų
  • 2 g 5-ų pipirų mišinio Santa Maria“
  • 4 g Agar agaro

Visus ingredientus (išskyrus agarą) pakaitinti, palikti, kad susijungtų skoniai. Perkošti ir užvirinti su agar agaru. Palikti, kad sustingtų ir paskui sukuteruoti.

Morkų žalumos aliejus

  • 300 g Morkų lapelių
  • 100 g Alyvuogių aliejaus
  • 200 g Saulėgrąžų, rapsų aliejaus

Sudėti į termomiksą sutrinti, kaitinant iki 55 C temperatūros. Supilti ant tankaus sietelio, po to perpilti į konditerinį maišelį. Palikti, kad atsiskirtų sultys nuo aliejaus, nupilti. Aliejų laikyti šaltai.

Morkų išspaudų milteliai

  • Morkų nuopjovas ir išspaudas padžiovinti ir sumalti iki miltelių.

Juodųjų alyvuogių tiulis

  • 80 g Alyvuogių juodųjų (išdžiovinti, sumalti)
  • 100 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 100 g baltymų
  • 50 g cukraus
  • 2 g druskos

Viską sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Tepti ant silikoninės formos. Kepti 160 C 8-14 min.

Daržinis builius papuošimui.

Nuotraukų autorius Dovilė Rozmanaitė-Bružienė.