„Gero skonio“ klubas svečius subūrė sostinėje

2017-05-17
„Gero skonio“ klubas svečius subūrė sostinėje

Šį pirmadienį, restoranų komplekse „Bizarre“, Pan-Asian virtuvei skirtame restorane, Vilniuje, įvyko „Gero skonio“ klubo renginys „Pažintinė atradimų vakarienė“. Renginio metu svečiai mėgavosi išskirtine degustacine antienos bei jautienos patiekalų vakariene, ragavo prie patiekalų priderinto vyno, skanavo abejingų nepalikusio deserto. Patiekalus specialiai šiam vakarui sukūrė restoranų komplekso „Bizarre“ virtuvės šefai: Gilles Dumont iš Belgijos, Audrius Mikoliūnas ir Karolis Narušis. Vakaro metu pristatytas naujausias žurnalo „Geras skonis“ numeris, svečiai turėjo galimybę sudalyvauti viktorinoje ir laimėti puikių prizų. Renginį vedė Daiva Tamošiūnaitė.

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigė svečius pasveikinusi ir vakarą pradėjusi žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau septyniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Beje, įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje www.skonis.lt.

Pasitinkant naujausią žurnalo numerį bei artėjančią vasarą, „Gero skonio“ klubas kviečia į renginių, vyksiančių balandžio–gegužės mėnesiais Palangoje, Vilniuje ir Kaune, ciklą.

Pirmasis „Gero skonio“ klubo renginių ciklo vakaras balandžio pabaigoje įvyko Palangoje, viešbučio „Vanagupė“ restorane. Gegužės pabaigoje svečius pakviesime į renginį Kaune, na o šį kartą išskirtinei vakarienei svečius subūrėme Vilniuje, 1000 kv. metrų plote išsidėsčiusiame komplekse „Bizarre“ (liet. keistas, ekscentriškas). Čia įsikūrę net du restoranai: Pan Asian / Peru virtuvės bei europietiškos fusion virtuvės, kuriame dominuoja Viduržemio jūros kraštų patiekalai. Čia taip pat veikia baras, yra lounge erdvė. „Bizarre“ – tai vakarui skirta vieta, duris lankytojams atverianti nuo 18 val. ir išsiskirianti originaliu interjeru, kurio autoriai – pats restorano direktorius Rimgaudas Kunstmonas ir Augustė Rinkevičiūtė. Unikalios interjero detalės čia atkeliavo iš viso pasaulio: Paryžiaus, Milano, Balio bei Tokijo.

Restoranų komplekso „Bizarre“ virtuvės šefai kartu su gausia profesionalų komanda specialiai šiam vakarui sukūrė specialų meniu iš „Gero skonio“ klubo partnerių pateiktų produktų. „Gero skonio“ klubo svečiai skanavo: aperityvui – jautienos tartarą, prie kurio buvo patiektas „Estrella Damm Inedit“ šviesus alus (Ispanija). Toliau ragautos špinatų salotos, prie kurių patiektas baltasis vynas „Hunawihr Pinot Gris Cuvee Prestige Vin DʹAlsace“ (Prancūzija, Elzasas). Vėliau svečiai mėgavosi daržovių tempūra ir prie jos priderintu baltuoju vynu „Hunawihr Gewurztraminer Alsace“ (Prancūzija, Elzasas). Tada svečiai buvo pakviesti paragauti egzotiškai skambančio patiekalo – vytintos anties gunkano, kurį skanavo kartu su raudonuoju vynu „Crudo Catarratto-Zibibo Terre Siciliane (Organic)“ (Italija, Sicilija). Po šio patiekalo skanavome anties krūtinėlės iešmelių, kurių skonį paryškino raudonasis vynas „Select Block Pinot Noir Marlborough“ (Naujoji Zelandija, Marlboras). Na, o tuomet turėjome galimybę paragauti gurmaniškų jautienos mėsainių, prie kurių idealiai derėjo raudonasis vynas „Unduragga Sibaris Carmenere Grand Reserve Colchaqua“ (Čilė, Kolčakva). Abejingų nepaliko ir jautienos antrekoto kepsnys bei prie jo patiektas raudonasis vynas „Chateau Pey La Tour Reserve Du Chateau Bordeaux Superieur“ (Prancūzija, Bordo). Beje, restorano virtuvės šefai svečius nustebino dar vienu patiekalu – jautienos išpjovos „toban“, kuris buvo patiektas karštoje lėkštėje. Vakarienę užbaigė sūrio pyragas „Dulce De Leche“ bei saldus rožinis rūšinis likerinis vynas „Casa Da Silva Porto Rose“.

Vakaro metu ragauti mėsos patiekalai buvo pagaminti iš UAB „Baltic Larus“ specialistų atrinktos gurmanų itin vertinamos antienos ir sausai brandintos „KITCHEN me“ jautienos, atskleidžiančios geriausias savo skonio savybes. Kaip pasakojo įmonei atstovavusi rinkodaros direktorė Rūta Burdzilauskaitė, UAB „Baltic Larus“ – nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai. Prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus.

Duonos gaminiais renginio svečius vaišino UAB „Vilniaus duona“, šiemet mininti 135 metų sukaktį. Tai didžiausia ir seniausia kepykla Baltijos šalyse, įkurta dar 1882 m. Bendrovė vartotojams gali pasiūlyti daugiau nei 80-ies pavadinimų duonos gaminių. Per parą jų iškepama apie ketvirtadalis milijono. Svarbu, jog senąsias kepimo krosnis pakeitus modernia įranga, vis dėlto išsaugotos senosios kepimo technologijos, autentiškos receptūros. UAB „Vilniaus duona“ produkcija realizuojama ne tik Lietuvoje – ji eksportuojama ir į kitas šalis: Latviją, Estiją, Suomiją, Didžiąją Britaniją, Airiją, JAV ir kt.UAB „Vilniaus duona“ šios išskirtinės vakarienės patiekalams paruošti pateikė„Lietuviškos“ becukrės ir bemielės duonos,iškeptos su natūraliu raugu (iš jos restorano šefai pagamino originalų desertą), bei ypač aukštos kokybės mėsainių bandelių, iškeptų Švedijoje.

UAB „Nestlé Baltics“ renginio metu pristatė naują prekės ženklą Lietuvoje – „L’atelier“. Šio prekės ženklo šokolado plytelės spinduliuoja amatininko krautuvėlės ir rankų darbo dvasia. Šis gaminys leidžia patirti tikrą neskaldytų lazdyno riešutų, migdolų skiltelių, razinų ar karamelizuotų spanguolių ir švelnaus šokolado skonių harmoniją.

Renginio metu prie patiekalų derinti AS „Mediato“ specialistų parinkti vynai. Tai Estijos bendrovė, savo veiklą tiekiant gėrimus skaičiuojanti dar nuo 1991-ųjų. Siekianti tą patį produktų asortimentą pasiūlyti visoms Baltijos šalims, įmonė 2003 m. išplėtė savo veiklą į Latviją, o 2005 m. – ir į Lietuvą.

Pasiūlyk restoraną